[ Odstranite rezultate ]
{{data.name}}
{{data.city}}

Ni zadetkov! Namig: Za boljše rezultate v iskalnik vpišite manj ključnih besed.

Domov - Baza znanja

Korespondenca

Zadnji prispevki so objavljeni najprej. Starejši so objavljeni v arhivu.


Obvestilo in vzorec dokumenta o letnem dopustu
Delodajalci so obvezani, da delavce najpozneje do 31.3. pisno obvestijo o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto. Upoštevati je potrebno določila zakona o delovnih razmerjih, kolektivne pogodbe, splošne akte delodajalca in pogodbo o zaposlitvi.
Podpisi na dopisih in dokumentih
Vsak dokument, bodisi poslovni, uradni ali zasebni, moramo podpisati.
Uredba o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva
Uradni list RS, št. 42/2017 z dne 4. 8. 2017
Telefonske številke Slovenije
V TIS-u najdete 743510 različnih telefonskih številk.
Pravila telefoniranja
Pri telefonskem razgovoru predstavlja ton glasu 88 % komunikacije, vsebina besed pa le 12 %. Sogovornik lahko po tonu glasu razbere naše razpoloženje ter naravnanost do sogovornika.
Dokumentarno in arhivsko gradivo
Predpisi, ki urejajo varstvo dokumentarnega in arhivskega gradiva ter kategorije dokumentarnega gradiva.
Osnovni principi obvladovanja časa
Obvadovanje časa je uporabna veščina, ki se je lahko naučimo. Na obvladovanje časa v veliki meri vplivajo človeške navade. Pomagajo nam tudi pripomočki za upravljanje časa.
Google Drive, storitev za shranjevanje podatkov
Računalnik se lahko pokvari in zato je potrebno poskrbeti, da so dokumenti shranjeni še na drugem mestu in ne samo na našem računalniku. Podjetja Google nudi storitev shranjevanja podatkov Google Drive, ki nudi 15GB prostora brezplačno.
Zakonodaja
Ključni zakoni pri delu v pisarni zbrani na enem mestu (delovna razmerja ter plače in nadomestila, zdravstveno in socialno varstvo, pokojninsko in invalidsko zavarovanje, varstvo pri delu).
Pravilno naslavljanje pisemskih pošiljk
Da bodo naslovi na pisemski pošiljki pravilno zapisani, je potrebno upoštevati priporočila zbrana v Priročniku za pravilno naslavljanje poštnih pošiljk, ki ga je pripravila Pošta Slovenije.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?